torsdag, november 20, 2008

Plugga bättre kvinna

Man vet att man är trött när man hasar sig från sängen till badrummet, böjer sig ner på vägen och klappar på katten, tänder lampan och ser att katten är Johans ihopullade strumpor.

Just nu i köket på Hertig Karls Allé:
Att investeringen blir olönsam är en följd av att samtliga utbetalningar följer eller stiger snabbare än inflationen - undrar om solen kommer att skina när jag ska cykla till jobbet idag, det vore ju bra för snön i ögonen igår var bekymmersam - istället för att göra en renodlad real kalkyl eller en renodlad nominell kalkyl kan man i detta fall göra en real kalkyl på vissa konsekvenser och sänka kalkylräntan med S% - snart är det Hem till Gården, jäkla tur så jag slipper läsa den här grekiskan - Hänsyn till skatt medför också att in- och utbetalningar reduceras - snart helg, fan vad skönt. Man kanske borde baka något, eller förresten det får vänta till advent - Om företaget får en inbetalning ökar företagets resultat vilket i sin tur ökar skatteutbetalningarna - oj, vad söt Stella är när hon äter - En viss del av en utbetalning kan kompenseras av lägre skatt - Hampus är också söt, tänk om man hade fått kattmonster istället för dessa änglar, katastrof...eller kattastrof kanske, haha - Investeringsalternativets betalningskonsekvenser kartläggs först på ett vanligt sätt - jaha...och sedan på ett ovanligt eller, mohaahahaha - Därefter överförs dessa till "efter skatt" enligt mallen på sidan 91 - glasklart, såklart....såå klart, den låten sjöng ju Petter, undrar när, borde man youtuba kanske?

Slutsats - Att plugga ekonomi är inget som faller sig naturligt för mig.

3 kommentarer:

Caroline sa...

Haha jag vet precis hur det är att falla i andra tankar medan man pluggar.. sen det där med att upptäcka att du klappat på Johans strumpa var ju bara för roligt :)

Anonym sa...

Haha, men det är ju så! Vid tråkigt pluggande så flyger tankar hej vilt på allt annat som är "viktigare". Om man ska städa bakom spisen istället, det BEHÖVS ju verkligen och så vidare.

Anonym sa...

Haha tycker att alla ska plugga som du så behöver inte jag känna mig lika dålig som inte pluggar.