söndag, maj 02, 2010

Baciller

Häromnatten roade sig Ella med att få feber, bli täppt i näsan samt att hosta. Mycket underhållande. Jag vaknade mitt i natten av att hon var ledsen och det kan jag förstå för när man knappt kan andas så är det naturligt att bli en smula upprörd. Vi fick skutta in i badrummet och ge näsdroppar och sedan höja huvudänden på sängen så att lillfröken skulle kunna somna om. Men. Inte. Hon ville inte sova själv och även det kan jag förstå så hon fick snabbt hoppa över till min säng. Väl där blev det en liten kamp eftersom Ella i allmänhet aldrig har någon lust att somna längre. Hon vill hellre vara vaken så att hon inte missar något vilket leder till att hon ofta blir övertrött och blir en pina att söva. Dock så får man en extra portion tålamod när lilla hjärtat är sjuk och så orkar man allt och klarar allt. Igår mådde hon bättre och även fast näsan rinner i tid och otid så verkar hon rätt glad.

Valborg blev en festlig historia. Eller. Inte. Det där med att dra med sig vagnen ut för att kolla på en eld verkade inte speciellt lockande så vi stannade hemma. Om några år när Ella möjligtvis förstår lite mer så blir det nog roligare. I år så hade hon somnat redan innan det blev mörkt så en utflykt var aldrig aktuell.

Att Ella aldrig finner det särskilt skönt att somna nuförtiden är ett problem. Igår tog nattningen cirka gurka 2 timmar. Ögonen gick i kors på henne vid 17.45 och eftersom hon knappt hade sovit på eftermiddagen så verkade det rimligt med en tidig kväll. Vi gjorde kvällsbestyren och la oss i sängen. Då helt plötsligt var det mycket mer intressant att sitta i sängen och när det inte längre var kul var det mycket roligare att bli buren runt runt i lägenheten och när inte längre det var någon hit så var det skitkul att sitta i soffan och kolla på tv. Det är tur att hon är världens sötaste för även fast orken och engagemanget tryter så måste man klistra på det goda humöret. Hon tog natt 20.30. Knäppa unge.

Anledningen till den bristande sömnen på eftermiddagen stod grannarna ovanför taket för. De är jäkligt vassa på att borra och såga och sådant och gör gärna det lite titt som tätt. Aldrig sent så att de egentligen stör, men väldigt ofta så att man nästan hinner bli lite irriterad. Jag ska inte säga något för jag förstår att alla i huset inte kan tassa på tå för att Ella ska sova, det är endast ett konstaterande.

1 kommentar:

funbun sa...

Jobbigt med nattningen ibland :-(