lördag, juni 26, 2010

Glad Midsommar!

Att säga att det var en hård fest igår är att överdriva en smula, men utifrån hur jag mår idag skulle man kunna tro att både en och två shots slank ner. Jag och Ella spenderade kvällen tillsammans med Anna och Vilgot och Jennie, Robert och Melvin i Kumla. Vi grillade och hade trevligt precis som sig bör. Att fira Midsommar tillsammans med ett gäng barn är onekligen ett litet arbete i sig. Jag har under de senaste dagarna lärt mig att om Ella är vaken för länge är natten körd. Då är det bara att ställa in sig på galet lite sömn och många tårar. Igår kväll tyckte hon såklart att det var roligare att vara vaken på midsommarfesten än att sova på midsommarfesten. Tillslut var det dock godnatt och jag höll tummarna i huvudet om en lugn natt men befarade det värsta eftersom jag har berikats med en bebis som är lättväckt. När den vilda festen var över så for vi hemåt och Ella höll sig förvånansvärt lugn. En stund. Tills hon nuddade madrassen i sin säng och Hampus kom in i rummet och tyckte att det var en bra idé att jama sitt högsta just då. Efter det var det kört och det slutade inte att vara kört förrän tre timmar senare. Ett tag var det nära att jag studsade ut i vardagsrummet och hoppade från balkongen men jag lyckades hejda mig. Det är dock påfrestande att ha en ledsen bebis som gör allt annat än att komma till ro när man själv är så trött så ögonen går i kors. Johan var en klippa som kom hem från jobbet en sväng för att klappa mig på huvudet och peppa i bästa fotbollsanda. Jag har numera bestämt att han kan glömma det där med att jobba natt i fortsättningen. Att det råkar vara hans jobb är något jag får prata med hans chef om. Helt enkelt.

Jag har upptäckt en detalj med Ella som inte är hennes bästa sida och som hon ärvt från sin far. Hon som alltid har varit så duktig på att bli söt på kort har numera lagt till med att alltid blunda när kameran åker fram. Pappa upp i dagen. Jag är inte överförtjust så detta ska arbetas bort.

Och jo, jag älskar henne som vanligt ännu lite mer idag än igår trots hennes nattliga äventyr. Så fort hon slöt ögonen och gjorde natt så var ilskan och frustrationen som bortblåst.

1 kommentar:

Lova sa...

Trist att natten blev så jobbig, när kvällen var så bra! Otroligt fina kort på er alla i alla fall, midsommarkraaam