onsdag, juni 02, 2010

Inget bröllop

Det är varmt nu. Mycket varmt till och med och jag hoppar jämfota av lycka varje morgon när jag drar upp rullgardinen och hittar solen. Jag promenerar minst en runda per dag och att promenera i solsken är bra mycket trevligare än att promenera i regn. Snö ska vi inte ens tala om. Ella älskar att sitta i vagnen och spana efter spännande saker och plocka med små grejer som hon lyckas hitta. Vi har kommit över tröskeln där mössan stod och hånflinade åt oss och nu kör vi solhatt. Det är ju mest blåsten jag har funderat över men solhattarna som bor i våran byrå räcker så fint ner över öronen så oron är som bortblåst. Ordagrant. Igår var vi mer ute än inne och ett bevis på det är min näsa som har fått en lätt röd färg. Att man blir brun när man är ute är ingen nyhet men att man blir så jäkla otroligt brun när man är ute och drar en barnvagn visste jag inte. Hade jag haft koll på det hade det producerats mycket tidigare. Eller åtminstone inhandlats en barnvagn att släpa runt på. Mina händer är så bruna så att de ser smutsiga ut. Detta kan vid första intrycket låta en smula negativt, men jag vill kalla det sommarfräscht. Idag drog jag och Ella med oss pappan i hushållet till Stadsparken där det vankades glass och sol och en tupplur i skuggan. Vi njuter.

Till alla er som har väntat och väntat och undrat varför inget händer så kan jag meddela att Nej, vi kommer inte att gifta oss. Någonsin. På sin höjd blir det förlovning en vacker dag när solen står högt och nyckelpigorna dansar vals på balkongen. På sin höjd. Johan har återigen deklarerat att giftermål inte betyder något för honom. Det är bara dyrt och omständligt så schysst som jag är så låter jag honom slippa. Jag vill ändå inte gifta mig med någon som står och räknar kronor när jag svarar Ja på prästens fråga. Dock så tror jag att jag skulle kunna planera ett rätt fantastisk bröllop så om någon känner sig sugen så kan jag agera Fixarfrasse. Jag är inte bitter. Inte det minsta.

5 kommentarer:

Caroline sa...

Hon är så söt lilla Ella :).. Du kan få agera Fixarfrasse till vårat bröllop om sisådär 20 år när vi sparat ihop pengar :p.. När jag satt på banken förra veckan fanns det en skylt där det stod att det genomsnittliga bröllopet kostar 54000 och det var budgetvarianten, så det lär dröja om vi gifter oss. :p..

Darya sa...

Bröllop måste inte vara storslaget och kosta massor för att vara fint. Vi betalade typ ingenting för vårt och det var en av de finaste dagarna någonsin. Klänning från Lindex, kavaj från H&M, vigsel på rådhuset med de allra närmaste, tårta bakad av svärmors kompis, smörgåstårta bakad av min mamma, bukett köpt av svärmor och så lite vin på det. Vi fick ihop pengar i bröllopspresent till en resa och så var allt fulländat. Det är väldigt mysigt att vara gift och kunna säga "min man" om mitt livs kärlek, och det behöver inte alls kosta något! :)

Christine sa...

Jag får alltid höra av min kollega på jobbet att det är gratis att gifta sig och så är det ju, själva giftermålet i kyrkan. MEN, man vill ju ha rätt klänning och allt det där med ju :) och då kostar det ju. Tycker också att det räcker med en förlovning eller som ni har lilla Ella. Mycket bra bevis på kärlek!

Ida sa...

Jag lovar att du ska få planera mitt bröllop! Men detta kommer nog hända ungefär när solen blivit brun och gräset blått och djuren kan prata :) Samtidigt som för dig helt enkelt! Snåla karlar vi har! :)

Nina Kusin sa...

Nej det behöver verkligen inte kosta mycket att gifta sig. Prinsessklänning för flera tusen tycker jag är överskattat och känns lite omodernt, och maten kan man säkert få hjälp av vänner och bekanta med att fixa. Huvudsaken är att alla har trevligt :) Man behöver inte tänka att man har ett "budgetbröllop", det låter så billigt, men en fin ceremoni med firande av familj och vänner där kärleken är viktigare än plånboken ... Och förresten, njut av värmen era lyllosar! Här regnar man bort.