onsdag, september 22, 2010

Jaga Ella

Dagarna går och jag har numera fullt upp med att jaga Ella överallt och ingenstans i lägenheten. Ena stunden har hon försvunnit in i vårat sovrum för gömma sig bakom sängen och eventuellt smita in i klädkammaren om den råkar stå öppen och sekunden efter sitter hon i sitt rum och plockar med klossar och ringar. Varje dag är ett äventyr. Inte nog med att hon kryper fortare än fortast, hon har nu även insett storheten med hennes gåvagn. Hon spatserar runt här hemma och inte mycket är sötare än en tre äpplen hög liten tjej som gör sitt bästa för att gå snabbt och som blir frustrerad när hon kör in vagnen i soffan och fastnar.

Imorgon väntar jobb igen och jag måste erkänna att jag inte riktigt hänger med i svängarna nuförtiden. Ska livet alltid gå såhär fort? Helt plötsligt kommer affärerna börja julskylta och spela julmusik och folk kommer klaga för att det alltid börjas för tidigt och sedan måste man ändå stressa med alla julklappar och någonstans däremellan ska Ella fylla 1 år och vi ska ha kalas och jag ska baka en miljard kakor och lussebullar och sedan ska det skålas in ett nytt år och sedan är det dagis och jobb och sedan är nästan allt som det var förr igen. Jag trivs med att vara mammaledig! Jag älskar att träffa alla vänner och barn och att fika och promenera och allt sådant och det kommer bli ytterst lite tid när arbetet tar vid. Dagarna kommer fyllas med jobb, hämtning på dagis, matlagning, nattning och när Ella sover kommer nog John Blund att passa på att ta med mig i farten för en öm moder behöver sin skönhetssömn. Jag saknar det redan samtidigt som jag ser fram emot att komma tillbaka till mitt gamla liv. Mitt gamla liv fast tillsammans med finaste Ella och en stor ryggsäck med erfarenheter.

Vad ska man då bli när man blir stor? Jag trivs fint på mitt jobb för arbetskamraterna är underbara och jag älskar att träffa människor och förhandla priser och knappa på datorn och skämta om vädret och sega morgnar när skrivaren tar pinsamt lång tid att skriva ut kvitton till stressade affärsmän. Dock så lockar inte kvällsjobb och hur man än vrider och vänder på mitt jobb så innehåller det en stor del av den varan. Jag vill ha ett jobb där jag har mycket ansvar, arbetar endast dagtid och tjänar så mycket som jag förtjänar.

2 kommentarer:

Madde sa...

Du får helt enkelt ta att skaffa barn igen.

Fröken Becca sa...

Sv: Vad bra, då är boken läsvärd :)