tisdag, januari 18, 2011

Dagens dagis

Dagarna går som sagt fort när man går på dagis. Och om man inte går på dagis så kan man alltid hitta lämpligt barn att följa med om man vill få tiden att skynda. Om de första två dagarna förra veckan gick under benämningen okej så har dessa två dagar letat sig in under rubriken strålande. Ella är visserligen bra sugen på att bara leka med mig och Johan i början, men om vi lämnar rummet och försvinner iväg med alla andra smått nervösa föräldrar så är hon en av dem som klarar sig bäst. Hon gråter inte utan finner sig i situationen och leker med de andra och det känns så otroligt skönt. Det borde inte vara helt otroligt att det här kommer gå bra. Det känns mer rimligt nu än innan helgen åtminstone.

Att dagarna går fort innebär att det närmar sig jobb med stormsteg. Jag spenderade någon timme på ett jobbmöte igår och insikten hade parkerat på ena axeln och slog mig om och om i huvudet när chefen pratade. Insikten berättade att nu jäklar är det dags, nu är det bäst att lyssna ordentligt. Nästa vecka står jag där bakom receptionsdisken iklädd min kavaj och min kjol och med mitt bästaste serviceléende ska jag försöka att förgylla folks dagar. Mötet handlade också om hur jag ska jobba när jag kommer tillbaka. Allt har varit klart, men det vore ju tråkigt om allt blir som man tänkt så därför blev det några ändringar i sista minuten. Jag tror nog att det blir okej, även fast okej innebär arbete en helg i månaden. Jag hoppar inte jämfota och utstöter små lyckotjut, men om det här alternativet gör så att jag slipper jobba kväll så kan jag nog studsa till en gång.

Det finns många fördelar med dagis. Ella lär sig massor med saker, hon får leka med människor som orkar leka duktigt hela dagarna, hon får flera kompisar, hon har kul. Idag upptäckte jag ännu en fördel. En stor sådan. Ella blir väldigt trött av dagis och väldigt trött innebär att nattningen går smidigare. Jag har börjat tröttna på att sitta på en puff bredvid Ellas säng i en timme varje kväll så den nya utvecklingen välkomnar jag varmt.

1 kommentar:

Christine sa...

Det mest roliga med dessa grannar är ju att de inte gör nåt på dagen utan endast på kvällen! På dagen är ju jag aldrig hemma så då skulle jag inte bry mig, men de sätter typ igång när de kommer hem från jobbet. På helgerna gör de typ inget på dagen heller utan drar igång framåt kvällnigen. Men visst blir man galen ändå :)