onsdag, maj 22, 2013

Roadtrip!

Om man inte visste bättre så skulle man kunna tro att vi gillar det här med camping så mycket så att vi har skitit i huset. Men det har vi inte. Det finns andra som har skitit lite i huset. Dock inte bokstavligt talat som tur är, men när snickarna som var anställda av byggfirman som Gud glömde inte hade fått lön på två månader så tröttnade de. Vilket jag förstår och beklagar förstås. Men nu är vi av med dem och istället har LB-hus fått gå in och sköta arbetet mer handfast vilket har resulterat i lite fart. Lite fart är bra, men huset blir ändå inte klart förrän nästa fredag. Man skulle kunna gråta och förbanna livet, men ett bättre alternativ är att bita ihop och stå ut. Onekligen så börjar det lilla utrymmet i stugan att gå mig på nerverna, men vad gör man. Huset är ju inte klart och hotell är snäppet värre än här. Det som är mest jobbigt här är att soffan är så galet obekväm. Det känns som om någon har stampat på min kropp ändå sedan vi flyttade hit. Taskigt.

I tisdags stod det ROADTRIP på agendan. Tillsammans med världens bästa Johanna så kan ju inget gå fel och därför var humöret på topp. Bilresan till Skåne var visserligen lång men fantastiskt trevlig och mysig på alla sätt och vis. Vi fick stanna en sväng i Motala då jag hade skola och återigen visade sig fördelen med att plugga på distans. Jag fällde upp datorn och hade lektion från bilen och när det var klart var det bara att bege sig vidare. Det hade inte gått lika enkelt om jag hade behövt vara på plats på en skola. Vi hade bokat hotell i Lund och det visade sig vara en hit. Middag och frukost ingick i det redan reducerade priset så vi gjorde en mental highfive och åt oss mätta minsann. På kvällen var det sedan dags att ta bilen till Malmö för att besöka Malmö Arena och en av semifinalerna i Eurovision. Det var enkelt att parkera, rätt enkelt att hitta med hjälp av GPS och god stämning på plats. Fullt med folk och en galet bra show gjorde kvällen till succé. Jag är imponerad över hur man producerar en sådan storslagen show och försökte smuggla in ett cv någonstans men ingen verkade intressant. Märkligt. På färden hem dog vår GPS och resultatet blev att vi hamnade i Rosengård mitt i natten. Det är inte lätt när det är svårt. Vi letade en sväng efter Zlatan men han ville inte hjälpa till så vi letade oss tillbaka till Lund igen. Jag sov som en prinsessa och frukosten smakade prima. Onsdagen spenderade vi först i Malmö och sedan hälsade vi på en gammal arbetskamrat. En otroligt mysig dag som slutade med en lika lång och härlig bilresa hem som dit. Tack fina underbara Johanna, den här trippen var bra för själen!

Skolan då. Jodå förstår ni, den här mamman lyckas rätt bra just nu. Jag är inte mycket för att skryta men just idag är jag sjukt nöjd. För några veckor sedan slet jag mitt hår skrivandes en grammatiktenta from hell. Jag var verkligen helt säker på att jag som bäst "bara" skulle få komplettera. Verkligen. Helt. Säker. Inte ens ett uns av hopp fanns, på riktigt. Idag kom resultatet tillbaka. VG. Hepp. Sjukt och otroligt och ofantligt skönt. Ingen komplettering och ingen ångest över den. Jag kan inte påstå att jag kan så mycket mer grammatik nu mot innan tentan, men bra gick det ju så något kanske satte sig långt bak i huvudet. Två kurser är härmed avslutade och två VG har jag inkasserat hittills. Det här med att plugga och ha Lukas hemma samtidigt kanske var ett vinnande koncept. Jag kanske borde ta tillbaka förskoleansökningen. Eller inte.

Snart är det bara två veckor kvar av Ellas förskola. Jag gråter när jag tänker på det. Det känns hemskt att ta henne därifrån. Vi har varit så otroligt nöjda från dag ett och bara tanken på att kanske aldrig mer få träffa våra fina fröknar gör mig alldeles tom. Älskade människor! De är fantastiska på alla sätt och vis och det har aldrig varit svårt att ha med dem att göra. De är genuint underbara och de bryr sig på riktigt. Ella älskar dem. Jag älskar dem också. Jag kommer gråta som ett barn sista dagen.1 kommentar:

Johanna sa...

TACK själv vännen! <3