torsdag, december 11, 2008

Vacker sång

Herre min.....vad mycket snö som prydde marken när jag studsade ut imorse. Min plan att ta bilen visade sig vara dagens smartaste. Att skrapa rutor slår att cykla omkull. Alla dagar i veckan. Jag och Ida var bjudna till Conventum nu på kvällen och fick se Peter Jöback på kuppen. Han sjöng så vackert och spred julstämning bland frusna närkingar. Jag kunde inte hålla tankarna ifrån farmor som älskade honom när hon levde. Det var inte utan att det kändes lite extra i hjärtat. Jag saknar henne. Jag saknar förr.

Jag och Johan gjorde slag i saken häromdagen och inhandlade en granjävel. Nog för att den är av det ädla materialet plast, men det är fin och den står för mycket julkänsla här i lägenheten där jag bor. Den ska kläs och fixas lite, men det får bli helgens projekt. Katterna tar sig små svängomar runt den lite då och då och än så länge står den pall. Det är mysigt och jag längtar efter jul som aldrig förr. Hotellet slår igen portarna 23 december och öppnar inte igen förrän den 4 januari. Att man kunde hitta sig ett jobb med jullov känns helt ok.

2 kommentarer:

Madde sa...

Det dära jullovet skulle jag också vilja ha. Men jag hoppas på lite januarilov för min del.

Lolo B. sa...

Va gött med lov!! Det får jag med nu när jag pluggar, men så blir det så att man jobbar i stället :) Hade ni katter? Det kanske du sa i mejlet föresten, va mysigt! Granjävel? Haha, varför? Gran är det absolut bästa JUH! :) KRAM!