fredag, maj 14, 2010

Längre ner

Igår tog vi steget som innebär att Ella numera sover lite närmare golvet och lite längre ifrån att ramla med huvudet före över kanten. Hon spanade förvånat på mig innan hon vande sig och nu tror jag att det är okej. Något som dock inte är okej är hennes insomningar. Jag förbannar denna jäkla fas för det här med att kämpa sig till sömns på kvällarna är inte roligt. Man ser tydligt att hon är trött för hon ligger och blundar och halvsover men ändå ska hon spänna hela kroppen och dra sig upp mot spjälorna och snurra till andra sidan och sparka på spjälorna och ta en av alla hundrasjuttiotvå stycken nappar som ligger bredvid hennes kudde och slå i sänggaveln så det smäller kul. Varför inte bara slappna av och sova kan man tycka. Det måste vara en fas som snart går över för mina små finurliga knep börjar ta slut. Dagarna är dock underbara för då är hon allt som oftast på strålande humör. Hon kör rally med sin gåstol och har lärt sig hur man öppnar lådor och skåp så Johans största uppgift i livet för närvarande att barnsäkra köket. Jag skulle kunna göra det men jag har fullt upp med att jaga RäserElla. Hon i sin tur har fullt upp med att lära sig nya saker och det är inte klokt att utvecklingen går så fort. Min lilla bebis är ingen liten bebis längre.

Min fredagskväll gick från skittråkig till fantastisk när jag insåg att de visar min älskade fotboll på tv. Må det bästa laget vinna!

3 kommentarer:

Emma sa...

ohh vad jag känner igen det där med läggningen!!! precis på pricken! här hemma tar nattningarna för det mesta numera en timme...puh!! allt som man missat att göra under dagen ska göras precis innan man somnar enligt Kajsa- typ rulla runt- prata med alla nallarna- stånka å böka. m.m. antar att vi bara får hålla ut och hoppas på snabb ändring?! kram på er!

pelle sa...

Ujuj... det hårde livet som småbarnsförälder ser jag. Hur det med skrikandet då, är hon lugn på den fronten?

Denise - Ännu en mammablogg! sa...

sv: Precis!