söndag, augusti 01, 2010

För många kilon

Häromdagen bakade jag en kladdkaka och såhär i efterhand får jag nog skamset konstatera att det var jag själv som åt upp merparten av den. Häromhelgen hade vi besök och Johan gick bananas i fikaavdelningen på ICA och kom hem med på tok för mycket sött och hur tappert besöket än kämpade med att trycka i sig alla godsaker så blev det massor över. Bäst att äta upp tänkte jag. Trist om det blir gammalt och dåligt. Sån är jag, duktig i perioder men sedan tappar jag greppet totalt. Inte okej. Speciellt inte om man planerar att droppa ett par kilon. Det får bli skärpning och bättring men hur jag ska gå tillväga är ännu lite luddigt. Godis på helger får vara godkänt, daglig motion i form av promenader och ett försök att äta nyttigare. Det måste passa in i livet med Ella och det måste vara hållbart. Är jag den enda som känner såhär? Finns det någon som tänker likadant? Ska vi peppa varandra? Jag blir alltid motiverad av att höra hur andra gör och inte gör så det kanske vore något att ta fasta på? Jag ska fundera och utforma och sluta äta godis till frukost och kladdkaka till lunch. Det skulle vara roligt att slippa hålla in magen såfort en kamera vistas i samma rum. Bilden är från förr i tiden när det skulle firas midsommar och året var 2006 och magen satt där den skulle och låren gick att få ner i jeansen utan att blodomloppet skadades. Det får vara nog nu, På riktigt nu.

3 kommentarer:

Jennie sa...

Maria! Jag är på! Nu jävlar ska här droppas kilon!

Emma sa...

här funkar systemet likadant- kan bara inte hålla mig ifrån sötsaker. slutade äta godis för att minska sockerintaget, men tänkte att vid fika måste jag ju unna mig fikabröd, skulle se konstigt ut annars- slutade med att jag tog varje chans till fika jag bara kunde...:-S så här har jag satt mitt hopp till "Zumba"- väntar på att paketet ska dimpa ned i postlådan!haha!

Nilla sa...

Hej!

Jag har också börjat bli av med kilon (efter en alldeles för god graviditet ;-) jag kör lchf och kan verkligen rekommendera det, inget sötsug på två veckor - lite idag men inte så att man inte kan stå emot det :-)

Hoppas att du får en fortsatt trevlig vecka!

// Nilla