lördag, november 13, 2010

Pappaledig

Jag förstår att ni undrar. Har jag snott Johans alla pappadagar fastän jag inte får? Tvingar jag honom att arbeta när han inget annat vill än att vara hemma och leka med vår dotter? Gråter han sig till sömns på kvällarna och ångrar bittert att han skaffat barn med en sådan ragata? Inte riktigt. Planen är att Johan ska vara pappaledig i sommar så därför ska Ella spendera dagarna på förskolan nu fram tills dess. Det blir bra, men det är mycket som måste planeras. Jag har varit ledig en fasligt lång tid och man kan tycka att allt borde vara klappat och klart vid det här laget, men icke. Bara det lilla kruxet som innefattar lämning på förskolan är en stor nöt att knäcka i dagsläget. Johan slutar 6 på morgonen och jag måste vara på mitt jobb 6.20 och någon gång däremellan måste vi hinna mötas och byta ansvar för Ella. Det kommer gå, allt går om man bara vill, men fram tills jag verkligen sett hur praktiken ser ut så ägnar jag dagarna åt att oroa mig lite. Bara lite och inte mycket.

Snön håller på att regna bort. Skönt. Jag gillar snö, men det får inte bli för mycket och det får inte bli för länge. I december är jag redo och i januari är jag mer än klar. Om dock alternativet är slask så ser jag hellre snö, men om jag fick bestämma fritt skulle året bestå av fler månader med sommarvärme och lite färre månader med kyla. Nu får ju inte jag bestämma av någon konstig anledning så alla eventuella vinterälskare behöver inte bli nervösa.

Imorgon är det Fars Dag och jag känner så många pappor som förtjänar lite extra uppmärksamhet. Duktiga är de som leker med sina barn och som lyssnar och som byter bajsblöjor och som masserar mammor som har trötta ryggar och som gör allt det som gör en pappa fantastisk. Hade jag haft pengar hade jag delat ut presenter till höger och vänster men att vara mamma har gjort mig fattig så en klapp på axeln via bloggen är allt ni får. Håll till godo. När jag tjänar storkovan så blir det andra bullar.

1 kommentar:

Ida sa...

Har ni fått sånt där dagis som inte öppnar förrän halv sju? :)