söndag, oktober 20, 2013

Mattesnillet ordnar kalas...!

Sedan Falun hände så har det mest varit plugg och kalas i mina tankar. Ella fyller 4 år imorgon och i dagarna tre har vi kalasbjudningar här i hushållet. Än så länge har det varit en bejublad succé! Igår travade kompis efter kompis efter mamma efter pappa in och gjorde Ellas eftermiddag till en rykande glädjefest. Jag tog på mig någon sorts roll som lekledare för nu går det visst inte riktigt lika bra att bara bjuda in och förvänta sig att alla aktiverar sig själva. Eller går gör det väl egentligen, men fyller man fyra och heter Ella så vill man ha lite skattjakt och lite lek och lite bus och det ska man självklart få. Mammorna och papporna fick fika medan vi andra busade och det gick så bra och vi hade så roligt. Fina, underbara ungar som faktiskt lyssnade rätt bra på tant Maria. Tack alla fina vänner för presenter och för att ni kom! Det betyder massor!

Häromdagen fick jag för övrigt tillbaka matematiktentan. Den som kändes rätt bra, men som innehöll matematik. Jag var bland de bästa i klassen på matte upp till mellanstadiet för så långt behövde man inte förstå, det räckte med att memorera multiplikationstabellen. Sedan sket det sig kan man säga. Men åter kom tentan och jag fick VG. Tre poäng från full pott och jisses så bra det känns! Hejdå matematik 1a, dig tänker jag aldrig läsa igen. Det är så skönt att kunna lägga saker och ting bakom sig och tuffa framåt.

I förrgår när vi slog upp våra ögon efter för lite sömn som vanligt så låg det snö på marken. SNÖ!?!?!?!?! Fint möjligen, men för tidigt och för jäkla jobbigt. Vinter är ju inte min kopp te. Nej, ge mig en varm sommarmorgon där solen lyser och fåglarna kvittrar så är jag på banan. Blir det för kallt så tappar jag intresset och blir lätt lite sur och förbannad. Nu biter jag ihop och håller god min för barnen som gillar snön, men inombords suckas det. Snön är borta nu och den är välkommen åter längre fram i år. Vid jul ungefär! För jul är det som är bäst med vinter!

...och hade jag haft en kabel till kameran hade det här inlägget kantats av kalasfirande människor, men den kabeln har jag visst städat bort. Återkommer.

Inga kommentarer: