onsdag, januari 01, 2014

Vatten över huvudet....!

Hej nytt år. Det känns ju hyfsat skitklyschigt att sitta här och säga att det är dags för nya möjligheter, nya vägar att vandra och nya utmaningar. Men det är ju ungefär så det är. Och känns. Jag behöver sådana här dagar som nyårsafton för att liksom värma upp, bygga förväntningar och sedan höra startskottet brinna av. Så nu är jag igång, loppet heter 2014 och jag planerar att gå i mål nästa nyår som en vinnare. Tillsammans med fina vännerna och sambon så har jag tagit mig vatten över huvudet när jag lovat en viktnedgång på X antal kilon innan ett visst datum och om inte detta klaras så ska undertecknad cykla fasligt långt. Såhär i efterhand börjar jag fundera på om det ens är fysiskt möjligt för mig att tappa så många mjölkpaket. Planen är att komma ner i vikten jag bar runt på innan jag placerade första bullen i ugnen och jag vet som sagt inte om det ens går. Kroppen har ju fått en annan form och så där. Dock så ska jag göra ett ordentligt försök för att cykla på cykeln utan växlar från Biltema känns sådär lockande. Och några kilon behöver jag tappa för det vore verkligen roligt att komma i lite gamla kläder och inte få blickar som antyder att man kanske ska skaffa en trea. Vilket jag verkligen inte ska - så nu behöver ingen någonsin fundera över det mer.

Nyårsafton spenderades tillsammans med familjen Levander och var sådär underbart fin som det bara blir när riktigt goda vänner skålar ihop. Barnen lekte och var oftast snälla, mammorna och papporna hade roligt och försökte sig på att spela ett spel. Det gick bra en sväng, sedan vaknade de två minsta killarna och då var det kört. Men nästa år - då kanske vi till och med hinner slutföra spelet.

Julen kom och gick i en rasande fart, men mysigt var det. Julafton spenderades hemma i huset tillsammans med min sida av släkten. Det är så ofantligt roligt att kunna bjuda hem folk och faktiskt få plats. Underbara, älskade hus som till sist slog upp portarna för oss. Följande två dagar härjade vi i Kristinehamn och Degerfors och barnen har blivit bortskämda och älskade till max. Som sig bör. Tomten kom inkilandes på julafton och barnen kliar sig fortfarande i sina små huvuden och undrar vem sjutton det var. Det riktiga tomten såklart.

Och helt plötsligt så började Lukas göra sig förstådd. Han berättar och visar och pratar och pekar och leker med Ella. Jag må vara desperat och leta efter tecken till höger och vänster men det känns som att han efter den dagen då allt släppte faktiskt sover lite bättre och är lite nöjdare. Och det vore inte sådär väldigt konstigt eftersom det måste vara extremt frustrerande när ingen fattar vad man menar. Man gråter för att man är törstig och allt man får är en kram. Man är skitarg för att leksaken är trasig och mamman kommer springande med vatten. Inte är det lätt att vara liten inte.

Nej, gott nytt 2014.

Inga kommentarer: